Vítejte u Čmoudíku

Co nás čeká...

Táborový informátor 2024
Datum: 29.6.-16.7.

Táborový informátor 2024 – ČMOUDÍK

Nakládka věcí  na stavění – provedou vybraní členové dle přímé domluvy. Hlavní nakládka a třídění materiálu proběhne pravděpodobně ve čtvrtek odpoledne 20.6.2024 (odvoz dřeva a podsad) a pátek 21.6.2024 opět odpoledne ve stavebninách v Proskovicích již v rámci odjezdu na stavění. BUDE UPŘESNĚNO NA ODDÍLOVÉM WEBU a WhatsApp.

Případné nejasnosti o táboře (o seznamu věcí apod.) vám podáme osobně, telefonicky, na schůzce rodičů 18.6.2024 po schůzce/družinovce v klubovně v 18:15 hod nebo mejlově  na cmoudik@cmoudik.cz nebo karo.sro@seznam.cz.  Schůzka není povinná a Ti, co již na táboře byli, tak všechno znají… 😊 Ale kdo chcete přijít, zapište se prosím na web, abychom tam nečekali zbytečně!

Stavění tábora a první sekání louky, případně těžba dřeva, kopání latríny… (info na webu, pravděpodobně 15.6. nebo 16.6.2024) platí jen pro kadety a vybrané pracovité námořníky J. A samozřejmě pro hodné rodiče.  Pátek až neděle 21.-23.6.2024. Hlavní stavěčka. Pro ty, co nebudou domluveni jinak (třeba s dodávkou v pátek odpoledne), bude sraz určen a napsán na webu a hlavně aktualizován podle počtu přihlášených na Messengeru Vedení a WhatsApp všech, scuk u klubovny nebo v Proskovicích a pojedeme auty. Předběžně mezi 16-18 hod. Pokud pojedou celé rodiny nebo skupiny vlastním autem, tak to uvítáme. Jídlo vlastní, i když nějaké pití a jídlo zajistíme, nemusíte to přehánět, nějakou polévku nebo něco sytého uvaříme ze společných zásob. …. 😊

Odvoz věcí a kol na tábor – možnosti  – a)  přivezete si je sami, pokud přijedete na stavění nebo na začátek tábora 28.6.2024 pátek odpoledne cca po 17 hod  s táborníkem společně nebo v sobotu 29.6.2024, ale hned ráno, program již pofrčí. b) věci a kola přivezte kdykoliv přes PRACOVNÍ týden do stavebnin v Ostravě – Proskovicích, nejpozději do středy 16 hod  26.6.2024. Otevírací doba po-pá 7-16:00 hod. Ti co mají klíče nebo se s někým domluví, mohou nechat věci samozřejmě i v klubovně. c) ve středu 26.6.2024 v 17 -17:30 hod do klubovny. Někdo z Vedení u klubovny bude čekat. Zkrátka ti, co pojedou stavět, už si většinu věcí mohou nechat na táboře. Sledujte prosím zprávy na www.cmoudik.cz Na tábořišti NEJEZDĚTE auty pokud bude mokro až do tábora, musíme minimalizovat potkávání a zničení louky jako v minulých letech, věci sneste z kopce anebo – pokud si troufáte a nebude mokro a nezničíte-li příjezdové cesty– sjeďte k potoku. 

Odjezd na tábor – jsou dvě možnosti odjezdu. Buď vlastními prostředky přímo na tábořiště – nejvhodnější je přijet buď v pátek  28.6.2024 k večeru po 18 hod anebo v sobotu 29.6.2024 ráno na tábořiště. Druhá možnost je, že zajistíme odvoz těm, kteří nemají vlastní. Takových členů je minimum, takže zajistíme odvoz těm, kteří se VČAS napíší na oddílový web - odjezd v pátek večer 28.6.2024 k večeru, kolem 18 hod od klubovny, případně jinde po domluvě se zapsanými. Včas zapsaným to upřesníme a vyvěsíme na web a WhatsApp. Jedeme bez krojů, s sebou svačinu a pití na cestu, kopii nebo origoš průkazky zdravotní pojišťovny, podepsané potvrzení o bezinfekčnosti, s datem začátku tábora 29.6.2024. Budeme s sebou pro jistotu mít i prázdné formuláře o bezinfekčnosti. Předpokládáme, že společné stravování začneme v sobotu během dne, takže mějte něco na pátek večer a sobotu ráno, ale pokud někdo nebude mít dostatek, tak ho umřít hlady samozřejmě nenecháme, jídla bude dost. J

Návštěvní den z hygienických a programových důvodů  NEBUDE. Neplánované návštěvy mohou vést k pokutám a také k ukončení tábora ze strany hygieny. Navíc o víkendech plánujeme výjezdy mimo tábor (kola, lodě). Ale pokud pošlete během tábora na e-mail  nějaké fotky z cest či turistiky, pozdravení, krátké vtipné video, které poté mohou vidět všichni, tak projektor a centrálu máme.  Nejlépe na mejl karo.sro@seznam.cz,  nebo přes úschovnu apod. Vůbec se nebudeme zlobit, pokud budou mít táborníci s sebou flešku s oblíbeným karaoke, filmem nebo fotografiemi z Vašeho rodinného turistického cestování nebo poznávání, rádi si to promítneme, táborníky vyzkoušíme, zda si pamatují, kde s Vámi už cestovali J.  A ještě za to můžou obdržet body do táborového bodování. Ale pokud to není bezpodmínečně nutné, neposílejte balíky! Máme velké problémy s jejich vyzvedáváním na poště. Pokud něco táborníkům bude drobného chybět (počínaje kartáčkem na zuby, mýdlem či jiné potřeby), umíme je koupit v Budišově n.B. V případě nezbytnosti dodání chybějících věcí nemožných pořídit v rámci tábora doporučujeme osobně dodat věci k nám do práce a skladů ve stavebninách v Ostravě – Proskovicích (vedle Proskovjanky a Psoty, tel 602 336 729, otevírací doba po-pá 7-16:00 hod). Převoz na tábor už nějak zařídíme.

Do tábora (příjezd a odjezd z tábora) - se dostanete nejlépe autem – z Budišova n.B. do Podlesí (cca 5 km), pokračujte rovně po hlavní cestě směr Libavá. Cca 1 km za Podlesím je (vloni byla) u cesty cedule „Olomoucký kraj“ a „Ptačí oblast“, u které je odbočka doprava na polní cestu. Zde obvykle bývá zákaz vjezdu, ale zásobování tábora nám zatím tolerují J. Po cca 300 m je z této polní cesty sjezd do údolí k táboru, parkujte ale nahoře v okolí polní cesty a to tak, ať můžou projet i traktory a lesní stroje, které tam občas jezdí. Můžete sjet i dolů k potoku, ale je zde horší cesta a v případě bahna už nemusíte vyjet nahoru a můžete nenávratně rozrýt cestu… J.

Adresa tábora – PIŠTE J: Jméno (na to občas rodiče zapomenou…), Tábor oddílu ČMOUDÍK Ostrava, Podleský Šifrák, 747 87 Budišov nad Budišovkou – Podlesí.  Pokud možno neposílejte doporučené zásilky, i po mnoha letech táboření na stejném místě nám občas na poště dělají problémy a nechtějí nám některé doporučené zásilky a balíky vydat v zastoupení…

Kapesné: Dle uvážení rodičů. Až tak moc příležitostí na utrácení v průběhu tábora není, většinou pouze při cestách do Budišova (na koupaliště, vodácký výcvik, cyklo,) v hospodě v Podlesí nebo starší při cyklopuťáku. Hlady ani žízní určitě nikdo strádat nebude! Doporučujeme cca 300 - 400,-- Kč. Je možné si vzít i nějaké vlastní pití (balík minerálek…) a schovat si je ve sklípku (podepsané fixem). I když pití samozřejmě máme i společné! Nepřehánějte to se sladkostmi a slanostmi, někteří mají plné stany brambůrek a sladkostí a nejí potom normální jídlo! Zato si smlsnou mravenci a podobná zvířátka. 😊

Ostatní:  Není vhodné brát na tábor drahé věci a mobilní telefony, za které neručíme!!!  V údolí tábora většinou stejně není nijak dobrý signál. Během táborového programu budou mít stejně všichni mobilní telefony vypnuté, případně „pohřbeny“ až do konce tábora…J. Na tábor jezdíme užít si přírody, tábořit a sportovat! Pokud potřebujete poslat nutně SMS vzkaz, zašlete ho na telefon 606211798 Šrámce, hospodářka tábora ve všední dny jezdí do obchodu a bude ho dle možností a stavu baterií zapínat. Nebo Rosťovi na 736 754 102. Mějte prosím ale na zřeteli, že vedoucí se starají hlavně o chod tábora. V případě nutnosti se samozřejmě ozveme. Dále doporučujeme pokud možno co nejvíce věcí a oblečení a nářadí označit monogramem, protože dochází často k záměnám (hlavně oblečení, ešusy, sekyrky, šátky, kroje, oddílové dresy, mikiny, bundy apod.) V případě nenadálých událostí (povodně …) podléháme evakuačnímu plánu AČR a veliteli vojenského prostoru, který nás pravidelně kontroluje a navštěvuje, stejně jako Vojenská policie, takže neprovádějte prosím bez požádání žádné zbytečné záchranné akce. Pokud táborník užívá nějaké léky pravidelně, nezapomeňte je přibalit a informovat zdravotníka! Zdravotník a hospodář tábora je Šrámka. V prvé řadě u ní se budou táborníci hlásit se svými případnými zdravotními problémy. V táborových končinách se speciální léky opravdu těžko kupují, i když v Budišově a Vítkově lékárna samozřejmě je.

Kolo – nechejte kolo před odvozem na tábor prokontrolovat (technický stav). Nejednou se nám stalo, že se kola málem „rozsypaly“ a na táboře nemáme k dispozici náhradní součástky na tolik druhů kol.  Před převozem dodávkou na tábor z kola sundejte doplňky (tachometry, světla, pumpičky apod.), protože může dojít při přepravě k odpadnutí J. Všichni budou mít náhradní duši do svého kola a povinně přilbu !!! Vhodné jsou i cyklorukavice.  Kdo si najde čas na přípravu doma, může již namalovat za bodíky táborový jídelníček na tvrdý papír A4 s motivem táborové hry… nebo prostě s táborovým motivem. Kdo netuší, může se mrknout na starší táborové fotografie a dokumenty ve fotogalerii táborů na www.cmoudik.cz

Příjezd z tábora:  Buď opět individuálně z tábora v úterý 16.7.2024 během dne, odjet z tábora cca do 16 hod. Chápeme, že je pracovní den. Někteří budou odvážet materiál, někteří se přidají do aut k jiným rodinám atd. Ti dají domů vědět. Obvykle se přesuneme ke klubovně do Zábřehu (Svornosti 3211/29a,), kde budeme vydávat táborové věci a kola po dojezdu předběžně mezi 17:00-18:00 hod. Zprávu pověsíme na oddílový web a pošleme přes náš oddílový WhatsApp.  Kdo nebude mít vlastní odvoz, napište se prosím včas na oddílový web, přihlašování tam včas vyvěsíme, odvoz samozřejmě zajistíme. Bylo by opravdu vhodné si odvézt věci od klubovny v tomto čase, případně pokud nestíháte v práci, domluvit nějaký jiný brzký termín. Do klubovny se sice dá po dohodě s Vedením nebo s „klíčníky“ dostat i jindy, ale ať tam věci neleží celé prázdniny, potřebujeme uklízet... Potřebuje – li někdo orazítkovat formulář pro firmu, zdravotní pojišťovnu, zaměstnavatele či odbory o absolvování tábora, samozřejmě ho potvrdíme. I později během prázdnin.        

Vedoucí – nezapomeňte svá osvědčení o splněných kvalifikacích vedoucího ATOM, KČT a dalších kursech! Učitelé svůj diplom! atd. Všichni musí včas dodat „Potvrzení na hlavu“ (schopen práce s dětmi) od lékaře a bezinfekčnost – po dohodě se Šrámkou, pokud už je od Vás nemá.

                                                            Ing. Rostislav Kašovský, vedoucí oddílu a tábora, 736 754 102, cmoudik@cmoudik.cz    karo.sro@seznam.cz   


Přihlásit na výpravu:

Jméno a příjmení(přezdívka):

Účast:









Červenec

Po Ut St Ct Pa So Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
>
Administrátor











TOPlist
  
© 2007 - 2010 Design by  Jan Dudek - Sněhur